Zoeken

Predator Oil and Gas stopt gasboringen in Marokko

31 januari 2023 - 10:00 - Economie

©

Het Britse Predator Oil & Gas is gestopt met de MOU-2 exploratieboring in Marokko, na moeilijkheden met de geologische structuur van de locatie.

Moeilijkheden met de geologische structuur hebben Predator Oil & Gas ertoe gebracht de MOU-2 exploratieput op te schorten. Na het bereiken van een diepte van 1260 meter stuitte de boorinstallatie op een "extreem kleverige" zandlaag in een geologische formatie die boven het hoofddoel van de Moulouya Fan ligt.

Lees ook: Aardgas: Marokko boort tientallen putten

De penetratiesnelheid daalde daardoor onder de 1 meter per uur. In deze context was het "de meest voorzichtige en veilige optie om de put op te schorten en hem in een toestand te laten waarin hij opnieuw kan worden opgestart, van zodra we een beter inzicht hebben in hoe er op een efficiënte en kosteneffectieve manier kan worden geboord", aldus Paul Griffiths, CEO van Predator Oil and Gas.

Lees ook: Marokko: belangrijke gasreserves in Guercif

Ondanks dit obstakel blijven de doelstellingen van het bedrijf ongewijzigd. Het perforatie- en testprogramma voor MOU-1 zal nu gerichter en uitgebreider zijn in de belangrijkste zone, om de potentiële connectiviteit te bepalen met het seismisch gedefinieerde gebied van de Moulouya Fan tussen MOU-1 en MOU-2, dat mogelijk gasvoerend is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team