Zoeken

Opnieuw gasreserves ontdekt in Marokko

16 juni 2023 - 17:00 - Marokko

©

Predator Oil & Gas Holdings Plc, het in Jersey gevestigde olie- en gasbedrijf waarvan de gasactiviteiten op korte termijn gericht zijn op Marokko, heeft dinsdag aangekondigd dat het ondiepe gasreserves heeft gevonden in de MOU-3 put in Guercif, in het noordoosten van het koninkrijk.

De boringen aan de hand van de Star Valley Rig 101-apparatuur, zijn begin juni van start gegaan en lijken vruchten af te werpen. De resultaten die tot nu toe zijn verkregen, worden door de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, Paul Griffiths, in een persbericht "bemoedigend" genoemd.

Lees ook: Predator Oil and Gas stopt gasboringen in Marokko

De boringen onthulden een aanzienlijke breuk tussen 339 en 350 meter diepte, die werd geïdentificeerd als de bron van het gas. Maar de voorlopige resultaten vereisen nauwkeurige evaluaties om hun ware productiviteitspotentieel te bepalen.

Lees ook: Aardgas: Marokko boort tientallen putten

Het bedrijf is van plan om voorzichtig verder te boren in de twee geïdentificeerde zones, daarnaast worden momenteel nog zes andere doelen geëvalueerd. Een update over de voortgang van het werk zal worden gegeven zodra de gedetailleerde registratie van de geologische formaties in het boorgat beschikbaar zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team