Zoeken

Drie verdachten opgepakt met explosieve middelen in Casablanca

5 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

De politie heeft in Casablanca drie verdachten gearresteerd wegens het bezit van explosieve materialen gebruikt voor de vervaardiging van rookbommen en vuurwerk.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werd een onderzoek naar de drie verdachten ingesteld na een brand in een onbewoond appartement in de zone Al Azhar, in de wijk Sidi Bernoussi in Casablanca.

Onderzoek toonde aan dat de brand was veroorzaakt door een grote hoeveelheid explosieve materialen die in het appartement werden bewaard. Het appartement is eigendom van de drie verdachten, waarvan twee minderjarigen. Alle drie zijn lid van de supportersvereniging van een voetbalclub in de Marokkaanse metropool.

Tijdens een huiszoeking bij één van de arrestanten werden kaliumnitraat, bleekmiddel, een kleine gasfles, 67 pakjes explosieven, 33 lege pakjes die gebruikt worden bij de vervaardiging en verpakking van zelfgemaakte rookbommen en vuurwerk, aldus de DGSN.

De drie verdachten werden in een kliniek gearresteerd. Ze waren er zelf naartoe gegaan om hun brandwonden te laten verzorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team