Zoeken

Marokko: politieagent gearresteerd na achtervolging

19 juli 2021 - 15:00 - Gemeenschap

©

Op 13 juli is na een lange achtervolging een politieagent gearresteerd die ervan wordt verdacht de leider te zijn van een netwerk van drugscriminelen die zich bezig houden met de handel in cocaïne. De gerechtelijke politie van Kenitra kwam de verdachte op het spoor door informatie die ze hadden gekregen van de Nationale Inlichtingendienst DGST.

De verdachte politieagent werd aangehouden toen hij een reis maakte van de wijk Dar AS-Sikkah in Salé naar Tanger. Op aanwijzingen van de DGST heeft de gerechtelijke politie van Kenitra een wegversperring opgeworpen om de vermeende cocaïnehandelaar te kunnen onderscheppen. De agent weigerde echter om zich bij de wegblokkade te laten controleren en besloot om te vluchten. Wat volgde was een lange achtervolging op de snelweg tussen Mnasra en Kenitra, meldt de krant Assabah.

Lees ook: Politieagent gearresteerd voor cocaïnehandel in Al Hoceima

Uiteindelijk is de gerechtelijke politie erin geslaagd om de verdachte agent te arresteren. Bij de doorzoeking van zijn auto zijn 400 gram harddrugs, verpakkingsmaterialen, een grote som geld en tientallen smartphones aangetroffen. Ook is er een inval gedaan in de woning van twee handlangers van de politieagent in Temara. Daar werden kleine hoeveelheden harddrugs en een elektronische weegschaal gevonden.

De twee medeverdachten zijn op verzoek van de officier van justitie van Kenitra in voorlopige hechtenis genomen. De gevonden cocaïne en de auto van de twee handlangers zijn in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team