Zoeken

Onderzoek naar gewelddadig optreden politie in Casablanca

12 september 2021 - 19:00 - Gemeenschap

©

Een commissaris en een inspecteur staan centraal in een onderzoek naar een geval van politiegeweld, ingesteld door de gerechtelijke politie BNPJ in Casablanca.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN wordt naast de commissaris en de inspecteur, onderzoek gedaan naar vijf andere verdachten.

Lees ook: Politiebaas Abdellatif Hammouchi beveelt onderzoek naar politiegeweld

Het onderzoek werd geopend na de verspreiding van een video waarin een cafébediende vertelt hoe hij werd mishandeld tijdens zijn arrestatie in de Marokkaanse metropool. De beelden werden op 17 augustus gepubliceerd door Marokkaanse online media.

Na de verspreiding van de beelden werd een onderzoek bevolen door het parket. Alle agenten die aanwezig waren tijdens de arrestatie en meerdere getuigen van het incident werden door de politie verhoord. De inspecteur wordt ook verdacht van vervalsing en het aanzetten tot valse getuigenissen.

Lees ook: Marokkaans gezin slachtoffer politiegeweld in Gestapo-stijl in België

Alle verdachten werden voorwaardelijk vrijgelaten tot het begin van hun proces. De DGSN stelt op het besluit van de justitie te wachten om administratieve sancties te treffen tegen de ambtenaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team