Zoeken

Politieagenten in Oujda gearresteerd voor vervalsen visa

19 februari 2023 - 07:00 - Marokko

©

Twee politieagenten zijn door de gerechtelijke politie (BNPJ) van Oujda gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij een zaak van vervalsing van buitenlandse visa, corruptie en openbaarmaking van beroepsgeheimen.

De verdachten, een officier en een luitenant van de politie, werkzaam in het gebied van Saïdia, hebben informatie doorgespeeld aan een criminele organisatie dat gespecialiseerd is in het vervalsen van buitenlandse visa. Na hun arrestatie gaven de twee agenten genoeg informatie om alle leden van de organisatie te arresteren.

Lees ook: 24 Marokkaanse gendarmes berecht voor witwassen van geld

Het criminele netwerk werd in het oog gehouden door de politie, maar elke keer dat er een operatie werd opgezet om het te ontmantelen, werden de leden van de organisatie gewaarschuwd door de twee politieagenten tegen betaling.

Lees ook: 24 Marokkaanse gendarmes berecht voor witwassen van geld

Alle verdachten in deze zaak zijn op 14 februari voorgeleid voor de rechtbank in Oujda. De agenten worden vervolgd voor corruptie en het schenden van het beroepsgeheim. De leden van de criminelen organisatie werden aangeklaagd voor het vervalsen van buitenlandse visa en corruptie. De twee agenten mogen naast een celstraf ook disciplinaire maatregelen verwachten.

Bladna.nl