Zoeken

24 Marokkaanse gendarmes berecht voor witwassen van geld

18 februari 2023 - 15:00 - Marokko

©

24 Marokkaanse gendarmes, waaronder kolonel-majoors en kolonels, zullen worden berecht voor witwassen van geld. Hun eerste zitting voor de rechtbank van eerste aanleg in Rabat werd uitgesteld.

De gendarmes zijn al veroordeeld voor corruptie en deelname aan internationale drugshandel. Ze zullen nu voor de rechtbank van eerste aanleg worden berecht voor witwassen van geld, zoals gedefinieerd in het Verdrag van Wenen uit 1988.

Lees ook: Marokkaanse gendarmes voor de rechter

De zitting werd uitgesteld vanwege de afwezigheid van een kolonel-majoor die vervolgd wordt in deze zaak. Hij kreeg twee jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechtbank eiste ook de aanwezigheid van een kolonel die tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld en de enige persoon is die nog vastzit in verband met deze zaak, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: drugsdealer geeft namen tientallen corrupte gendarmes

In 2019 had de rechtbank van eerste aanleg de gendarmes samen veroordeeld tot 61 jaar gevangenisstraf, verdeeld naar hun mate van betrokkenheid. In hoger beroep kregen ze 76 jaar gevangenisstraf opgelegd. Onder hen waren vijf kolonels die veroordeeld werden tot gevangenisstraffen variërend van twee tot zes jaar.

Bladna.nl