Zoeken

Fez: zeven gevaarlijke criminelen gearresteerd

17 februari 2023 - 07:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Fez heeft een criminele bende ontmanteld. Het netwerk bestaat uit zeven leden, waaronder ook extremisten. Ze overvielen en beroofden verschillende winkeliers in de spirituele hoofdstad van Marokko.

De zeven verdachten, waaronder een ex-gevangene en twee personen met een extremistisch gedachtegoed, werden woensdag in de vroege ochtend gearresteerd in Fez tijdens een gezamenlijke actie van het directoraat voor territoriaal toezicht (DGST) en de gerechtelijke politie (BNPJ). Ze worden beschuldigd van de ondermijning van de veiligheid van goederen en personen en het vormen van een criminele organisatie.

Lees ook: Gearresteerde pro-Daesh extremisten planden aanslag in Marokko

Volgens de politie hielden de verdachten zich bezig met daden van "Fay’e", die bestaan uit het kopen of op een andere manier in handen krijgen van goederen van mensen die als ongelovigen worden beschouwd. Zij vielen met name fruit- en groenteverkopers op de markten van Fez aan die dan een bepaald bedrag moesten betalen om op de markt te mogen verkopen.

Om hun criminele activiteiten te coördineren, huurden ze een kiosk op de markt. Daarin vond de politie verschillende messen, valse belastingzegels en stempels van de administratie en andere nog niet geïdentificeerde documenten, een motorfiets met valse papieren en grote sommen geld.

Lees ook: Recordjaar voor Marokkaanse Politie

Er is een onderzoek ingesteld om eventuele vertakkingen van de criminele bende en haar banden met geradicaliseerde groepen vast te stellen, en om mogelijke medeplichtigen te identificeren. In afwachting van het onderzoeksresultaat zijn de zeven verdachten in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team