Zoeken

Meerdere arrestaties voor illegale abortus in Oujda

24 maart 2023 - 07:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Oujda heeft zeven personen gearresteerd wegens hun vermoedelijke betrokkenheid bij de illegale uitoefening van medische activiteiten en de handel in farmaceutische producten die het leven van anderen in gevaar kunnen brengen.

Vijf van de zeven verdachten werden op heterdaad gearresteerd toen zij probeerden een abortus uit te voeren op een vrouw met gesmokkelde tabletten, aldus de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een verklaring. Volgens een door MAP geciteerde veiligheidsbron is één van de vijf vrouwen het voorwerp van een landelijk opsporingsbericht.

Lees ook: Individuele vrijheden: Marokkaanse intellectuelen pleiten voor ingrijpende hervorming

De huiszoeking en het onderzoek naar de zaak waren succesvol. In totaal werden 3050 abortuspillen van twee verschillende merken in beslag genomen, bij een vrouw en haar zoon, die betrokken zouden zijn bij de handel in deze smokkelwaar voor netwerken voor illegale abortus.

Lees ook: Meerdere arrestaties na fatale abortus in Inezgane

Het slachtoffer werd volgens dezelfde bron overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis voor de nodige behandeling en de verdachten werden onderworpen aan een gerechtelijk onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket.

Bladna.nl