Zoeken

Politieagent doodgestoken in Safi

31 mei 2021 - 20:20 - Marokko

©

Een politieagent is in Safi door een 46-jarige verdachte met een mes aangevallen. Onder toezicht van het bevoegde parket werd een gerechtelijk onderzoek ingesteld om de omstandigheden van het steekincident vast te stellen.

De verdachte is volgens de eerste elementen van het onderzoek een veelpleger. Hij viel met een mes zijn slachtoffer gewelddadig aan. Hij had een geschil met de politieagent over de prijs van enkele goederen op een vlooienmarkt in Safi, zegt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

De 55-jarige politieagent overleefde de aanval niet. Er zal een autopsie worden uitgevoerd, zegt dezelfde bron. De verdachte is in hechtenis genomen ten behoeve van het onderzoek dat onder toezicht van het bevoegde parket wordt verricht.

Het slachtoffer is postuum bevorderd door de directeur-generaal van de nationale veiligheid. Abdellatif Hammouchi heeft agenten die belast zijn met de veiligheid in Safi en de Mohammed VI Stichting voor sociale werken van de nationale veiligheid, gevraagd alle nodige bijstand te verlenen aan de familie van het slachtoffer, aldus de verklaring. Daarin wordt ook meegedeeld dat de kosten van zijn begrafenis volledig zullen worden gedragen door de DGSN.

Bladna.nl