Zoeken

Overval op geldovermakingskantoor in Casablanca

27 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een poging tot overval op een geldovermakingskantoor in Al-Fida Mers-Sultan, een district in Casablanca, is woensdag uitgelopen op de arrestatie van een buitenlander. Een tweede verdachte wist te vluchten en wordt gezocht door de politie.

Twee onderdanen van een sub-Saharaans land hebben ingebroken in een geldovermakingskantoor om onder bedreiging van een vuurwapen geld buit te maken, zo blijkt uit de eerste elementen van het onderzoek, waarvan melding is gemaakt in een verklaring van de Algemene Directie Nationale Veiligheid (DGSN).

Lees ook: Meknes: broers opgepakt voor reeks diefstallen in geldovermakingskantoren

Dankzij het onmiddellijke optreden van een politieagent die belast was met de organisatie van het verkeer in de buurt van de plaats van het misdrijf, kon één van de twee verdachten worden aangehouden en het mes dat bij de agressie werd gebruikt in beslag worden genomen, aldus de DGSN. Een medewerker van het agentschap raakte licht gewond.

De 30-jarige verdachte werd in hechtenis genomen voor zijn vermeende betrokkenheid bij een poging tot overval met geweld in een geldovermakingskantoor. Onder toezicht van het bevoegde parket is een onderzoek ingesteld en er wordt actief gezocht naar de tweede verdachte om hem te identificeren en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team