Zoeken

Politieagent laat stad Agadir veroordelen na beet van zwerfhond

17 juli 2023 - 20:37 - Marokko

©

Een rechtbank heeft de stad Agadir veroordeeld tot de betaling van 50.000 dirham aan schadevergoeding aan een politieagent die door zwerfhonden was aangevallen tijdens zijn dienst.

Volgens het slachtoffer patrouilleerde hij op zijn motor in de stad toen hij door een roedel zwerfhonden was aangevallen. Al Akhbar meldt dat de agent toen het evenwicht verloor en van zijn motor viel. Hij brak daarbij zijn arm en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Lees ook: Agadir krijgt asiel voor zwerfhonden

Het administratieve hof van Agadir werd met de zaak belast. De klager eiste 80.000 dirham schadevergoeding. De verdediging van de gemeenteraad stelde echter dat het hof niet bevoegd was om uitspraak te doen in deze zaak, maar dat werd afgewezen. Er werd ook een medisch onderzoek geëist, die de verwondingen bevestigden. De rechtbank verwees in haar vonnis naar een uitspraak van het Hof van Cassatie in een soortgelijke zaak, en verlaagde de schadevergoeding naar 50.000 dirham.

Lees ook: Burgemeester Tanger rechtvaardigt slachting zwerfhonden

De gemeenteraad van Agadir blijft intussen zoeken naar oplossingen om een einde te maken aan aanvallen van zwerfhonden. Onlangs werd een verhoging van het budget van 10 naar 26 miljoen dirham gestemd voor de strijd tegen zwerfdieren. Met dit bedrag zal onder meer een regionaal asiel worden gebouwd en zullen ruim 4000 dieren worden gesteriliseerd.

Bladna.nl