Zoeken

Elf buitenlanders gearresteerd voor drugshandel in Tanger

3 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

De politie heeft afgelopen woensdag elf personen in Tanger gearresteerd, waaronder twee Roemenen en een Albanees die illegaal in Marokko verblijven. Ze worden ervan verdacht banden te hebben met een crimineel netwerk dat betrokken is bij de internationale drugshandel.

De verdachten werden aangehouden tijdens een deal in een residentiële villa in een toeristisch vakantieoord, wegens hun vermeende betrokkenheid bij de planning en voorbereiding van internationale drugshandel-operaties over zee, aldus de verklaring van het Directoraat Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN).

Lees ook: Tanger: politieagent gearresteerd voor internationale drugshandel

De verdachten waren in het bezit van hasj in de vorm van monsters die bestemd waren voor potentiële klanten van de internationale criminele organisatie, meldt de DGSN.

De huiszoekingen hebben geleid tot de inbeslagneming van vijf in Marokko geregistreerde voertuigen, waarvan de wettigheid momenteel wordt gecontroleerd, alsmede van een partij mobiele telefoons en geld in nationale valuta en vreemde valuta, dat waarschijnlijk afkomstig is van de drugshandel.

De verdachten werden in hechtenis genomen voor het onderzoek, dat onder toezicht van het bevoegde parket wordt verricht, om de mogelijke vertakkingen van dit netwerk vast te stellen en lokale en internationale medeplichtigen die bij deze activiteit betrokken zijn te identificeren, aldus de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team