Zoeken

Extremisten gearresteerd in Salé

11 juni 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

In Salé heeft de gerechtelijke politie afgelopen maandag zes extremisten gearresteerd. Ze worden ervan verdacht dat ze verzekeringsmaatschappijen hebben opgelicht om met het buitgemaakte geld hun terroristische daden te financieren.

De zes verdachten van tussen de 23 en 39 jaar oud zijn gearresteerd door een team van de nationale brigade van de gerechtelijke politie in samenwerking met de provinciale afdeling van de gerechtelijke politie.

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft bekend gemaakt dat de verdachten bewust verkeersongevallen met auto’s en motorfietsen hebben veroorzaakt zodat ze claims in konden dienen bij verzekeringsmaatschappijen. Met de uitgekeerde vergoedingen wilde de groep toekomstige aanslagen gaan financieren. De DGSN meldt ook dat vier van de zes verdachten al eerder zijn veroordeeld voor het beramen van terroristische aanslagen en dat een verdachte in het verleden een keer is bestraft voor drugshandel.

Lees ook: Marokko: 210 terroristische cellen ontmanteld sinds 2002

Bij de doorzoeking van verschillende huizen is een motorfiets in beslag genomen die werd gebruikt bij de zwendel en zijn er medische verklaringen gevonden met daarop de namen van de verdachten. Daarnaast zijn er kopieën van ongevalsrapporten, geheugenkaarten, computerapparatuur, extremistische publicaties en negen psychotrope tabletten aangetroffen.

Het verdere verloop van het gerechtelijke onderzoek moet uitwijzen wat de exacte omvang is van deze terroristische groep en welke straf de zes verdachten opgelegd zullen krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team