Zoeken

Politie Brussel hoopt op gelijkspel België-Marokko

26 november 2022 - 11:00 - Sport

©

De voor zondag geplande wedstrijd tussen België en Marokko zorgt voor veel spanning in Brussel, waar het als een risicowedstrijd wordt beschouwd.

Er wordt gevreesd voor rellen na de wedstrijd, zoals vijf jaar geleden toen Marokko zich ten koste van Ivoorkust kwalificeerde voor het WK en er ernstige rellen uitbraken in het centrum van Brussel. Grote groepen Belgische en Brusselse supporters van Marokkaanse afkomst verzamelden zich na afloop in het centrum van de stad, aldus Het Nieuwsblad.

Lees ook: Rode duivels willen talent tonen tegen Marokko na moeilijke eerste wedstrijd

De meeste caféhouders zullen de wedstrijd zondag niet uitzenden en de politie zal versterking krijgen van de federale politie. Er staan ook verschillende waterkanonnen klaar. De politie wil hier geen details over geven, maar is op het ergste voorbereid. De grootste vrees is dat boze supporters de bezoekers van de kerstmarkt achter het Beursgebouw zouden kunnen lastigvallen en dat er rellen zouden kunnen ontstaan.

"We zijn echt bang," zegt Assia Amekrane van Brasserie Falstaff. "We hopen op een gelijkspel. Dit is de beste kans die we hebben om ervoor te zorgen dat hier niets wordt vernield, en als het uit de hand dreigt te lopen, doen we gewoon de deuren op slot. Zo kunnen we onze klanten en het meubilair beschermen."

Lees ook: Nordin Amrabat: "Marokko technisch gezien even goed als België"

Tijdens de rellen vijf jaar geleden raakten 22 politieagenten gewond en werden meerdere winkels geplunderd. Verschillende relschoppers werden gearresteerd en vervolgens veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team