Zoeken

Marokko neemt maatregelen om rellen te voorkomen rond WK-wedstrijd

30 november 2022 - 17:00 - Sport

©

De veiligheidsdiensten in alle Marokkaanse steden worden gemobiliseerd om mogelijke uitbarstingen te voorkomen na de uitslag van de volgende beslissende wedstrijd van Marokko tegen Canada, op het WK in Qatar.

De Atlas Leeuwen zijn één stap verwijderd van een nieuw historisch resultaat op het WK: de kwalificatie bij de laatste 16 ploegen. Om er te komen moeten ze donderdag eerst nog Canada verslaan in hun laatste groepswedstrijd, of op zijn minst gelijk spelen tegen het land.

Lees ook: Politie Amsterdam neemt donderdag maatregelen voor WK-wedstrijd Marokko

Volgens het dagblad Al Akhbar zal de verwachte kwalificatie van Marokko naar de volgende ronde van het WK zorgen voor een explosie van volksvreugde en zullen miljoenen Marokkaanse fans zich op straat verzamelen om te feesten. Bronnen van het dagblad bevestigen dat alle prefecturen van de politie in het koninkrijk donderdag gemobiliseerd worden om ongeregeldheden te vermijden en te zorgen voor de veiligheid van de menigte, in geval van kwalificatie van Marokko.

Met name omwille van het tijdstip van de beslissende wedstrijd, die rond 18.00 uur zal eindigen, worden enorme festiviteiten verwacht die tot donderdagavond laat kunnen duren. Volgens het dagblad hebben de veiligheidsdiensten ervoor gekozen om te anticiperen en het feestje van miljoenen Marokkaanse supporters in de steden van het koninkrijk te plannen.

De vreugde zal des te groter zijn omdat het al 36 jaar geleden is dat het koninkrijk zo ver kwam in het WK. Marokko was het eerste Afrikaanse en Arabische land ooit dat zich (in 1986 in Mexico) wist te plaatsen voor de tweede ronde van een Wereldkampioenschap. De politie moet dus alle mogelijke maatregelen inzetten om te voorkomen dat sommige mensen van de gelegenheid gebruik maken om oproer te creëren.

Lees ook: Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

Volgens het blad worden er ook sterke maatregelen verwacht in verschillende Europese hoofdsteden en in de steden waar een grote Marokkaanse gemeenschap aanwezig is. Vooral Parijs, Brussel en Amsterdam zijn steden waar Marokkanen gewoonlijk de overwinningen van hun nationale ploeg met veel luister vieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team