Zoeken

Marhaba 2022: Spaanse politie worstelt met toestroom

15 april 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Geruime tijd voor de aankondiging van de hervatting van het passagiersvervoer over zee met Marokko vanuit Algeciras, heeft de politievakbond Jupol het gebrek aan personeel aan de kaak gesteld. Het ontbreekt namelijk aan voldoende personeel om de grote toevloed van Marokkanen tijdens de Ramadan en de paasvakantie in goede banen te leiden.

"Het personeelstekort van het politiebureau in Algeciras is kritisch aan de zeegrens, wat tot chaotische toestanden kan leiden zodra het passagiersverkeer met Marokko wordt hervat. Meer dan 300 politieagenten hebben gevraagd om deze zomer Campo de Gibraltar te verlaten", aldus de Spaanse politievakbond tegenover La Razòn.

Lees ook: Balearia en GNV varen terug naar Marokko

"Dit gebrek aan mankracht leidt tot een extra belasting van de officieren. Bovendien zijn de beloften van de regering om een speciale eenheid op te richten voor de veiligheid in Campo de Gibraltar niet nagekomen", aldus Jupol. Men voegt eraan toe dat deze situatie zijn weerslag heeft op het werk van de agenten en de kwaliteit van hun dienstverlening aan de burgers.

Lees ook: Eerste passagiers aan boord van FRS-veerboten naar Marokko

Daarom verzoekt de vakbond het ministerie van Binnenlandse Zaken "dringend en bij wijze van uitzondering, een eenheid op te richten om de veiligheid aan de zeegrens van Algeciras te verzekeren, aangezien de politie daarvoor niet over voldoende personeel beschikt, zeker niet op dit moment waarop duizenden passagiers worden verwacht".

Bladna.nl