Zoeken

Polisario bedreigt Europese vissersboten voor kust Dakhla

11 maart 2018 - 10:40 - Marokko

©

Mohamed Khadad, verantwoordelijke van de Polisario bij de Minurso, heeft er deze week mee gedreigd boten afkomstig uit de Canarische Eilanden en die voor de kust van Dakhla komen vissen, tegen te houden als er geen definitieve beslissing voor de Sahara wordt gevonden.

"Vissen in de wateren van de Westelijke Sahara is een traditie van de Canarische eilanden, we respecteren het en willen dat zo houden, maar we kunnen niet accepteren dat Marokko onderhandelt en profiteert van de visserijovereenkomsten.", verklaarde Khadad tijdens een persconferentie na het besluit van het Hof van Justitie van de Europese Unie om de Sahara niet op te nemen in visserijovereenkomsten met Marokko.

Volgens persagentschap EFE herhaalde Khadad ook dat zijn beweging bereid was om "onderhandelingen en overeenkomsten aan te gaan binnen het wettelijk kader dat door het Hof van Justitie van de Europese Unie is vastgesteld, voor de voorzetting van de visserij in de Saharaanse wateren".

In een verklaring laat de Polisario tevens weten dat het nu de wet voor zich heeft. Een advocaat van de beweging, de Franse Gilles Devers, heeft aan Canarische bedrijven gevraagd om economische activiteiten in Dakhla te vermijden om niet voor de rechter te worden gesleept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team