Zoeken

Polisario sleept Transavia voor de rechter om vlucht Parijs-Dakhla

26 oktober 2017 - 14:10 - Gemeenschap

©

Transavia, Nederlandse luchtvaartmaatschappij, heeft op woensdag 25 oktober, aan de vooravond van de inhuldiging van een nieuwe luchtverbinding tussen Parijs en Dakhla, het bezoek van een deurwaarder gekregen met het nieuws dat de groep door de Polisario voor de rechter werd gedaagd.

De Arabische Democratische Republiek Sahara, die de onafhankelijkheid voor de Sahara eist, heeft besloten Transavia te vervolgen. Gilles Devers, de Franse advocaat van de Polisario, stelt dat de juridische procedure niet zal weerhouden dat de nieuwe vluchtroute wordt gelanceerd. De Polisario wil er volgens hem gewoon aan herinneren dat Transavia de wet overtreed volgens een besluit van 21 december 2016 van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Het Europese Hof oordeelde toen dat er een duidelijke onderscheid moest worden gemaakt tussen Marokko en de Sahara en dat als gevolg alle economische activiteiten zonder toestemming van alle partijen die de Sahara opeisen, verboden zijn. De Polisario stelt daarom dat Transavia de toestemming van de beweging had moeten vragen. Volgens Devers gebeurde dat niet en eist de Polisario daarom dat de vluchten van Transavia worden verboden en dat de luchtvaartmaatschappij een schadevergoeding van 400.000 euro betaalt.

Het low-cost bedrijf van de groep Air France-KLM stelt echter dat alle documenten en vergunningen in orde zijn. "Transavia is een particulier bedrijf dat de nodige vergunningen heeft verkregen van de administratieve autoriteiten die verantwoordelijke zijn voor de burgerluchtvaart, in dit geval Marokko" laat de groep in een verklaring weten.

Transavia zal met de nieuwe verbinding naar acht steden in Marokko vliegen. De luchtvaartmaatschappij ondertekende tijdens de luchtvaartbeurs IFTM-Top Resa een overeenkomst met Marokko om het aantal vluchten naar het koninkrijk met 33 procent te verhogen. Naast de wekelijkse vlucht tussen Parijs en Dakhla komen ook nieuwe verbindingen tussen de Franse hoofdstad, Rabat en Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team