Zoeken

Marokko ontkent directe onderhandelingen met Polisario

10 februari 2018 - 10:40 - Marokko

©

Regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi heeft donderdag laten weten dat er geen directe onderhandelingen aan de gang waren tussen Marokko en de Polisario.

"Er zijn absoluut geen directe onderhandelingen en er is niets in die zin gepland", verklaarde El Khalfi na een regeringsraad. "Partijen die dit soort berichten verspreiden proberen enkel de opeenvolgende nederlagen te verbergen die de Polisario op alle niveaus te verduren heeft".

Deze verklaring van de Marokkaanse regering volgt op de uitspraken van Mohamed Salem Ould Salek, minister van Buitenlandse Zaken van de Arabische Democratische Republiek Sahara, die op een persconferentie op de ambassade van de Polisario in Algiers verklaarde dat zijn beweging klaar was voor rechtstreekse onderhandelingen met Marokko.

Hij riep toen op tot het einde van de "Marokkaanse bezetting" en sprak de wens uit om "rechtstreekse onderhandelingen met Marokko aan te gaan". Deze onderhandelingen moeten volgens hem tot een referendum leiden waarbij "enkel het Saharawi-volk zal worden geraadpleegd".

Tijdens dezelfde conferentie aarzelde hij niet om Marokko te bedreigen met een militaire interventie van de Afrikaanse Unie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team