Zoeken

Reactie Polisario op beschuldigingen Marokko van Iraanse militaire steun

13 mei 2021 - 15:40 - Wereld

©

Oubi Bouchraya, lid van het nationaal secretariaat van het Polisario-front en belast met Europa en de Europese Unie, reageerde op de verklaringen van minister Nasser Bourita, van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland verblijvende Marokkanen, over de Iraanse militaire steun aan de onafhankelijkheidsbeweging.

Tijdens zijn deelname aan de vergadering per videoconferentie van het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), de Israëlische lobby die actief is in de Verenigde Staten, beschuldigde Bourita Iran ervan "via gevolmachtigden te handelen om Noord- en West-Afrika te destabiliseren". Het "Polisario-front zou wapens ontvangen van Iran, alsmede militaire opleiding voor zijn kaders", aldus Nasser Bourita.

In een verklaring aan SPS verklaarde Oubi Bouchraya El Bachir, vertegenwoordiger in Europa van de separatistische groepering van de Westelijke Sahara, in antwoord op het hoofd van de Marokkaanse diplomatie, dat deze aantijgingen "op niets gebaseerd zijn".

Bij deze gelegenheid heeft Oubi Bouchraya El Bachir herhaald dat het front de "aantijgingen" van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, verwerpt en heeft hij het hoofd van de Marokkaanse diplomatie verzocht "het bewijs te leveren" van de Iraanse wapensteun aan het Polisario front.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team