Zoeken

Spanje: geen verband tussen ziekenhuisopname Brahim Ghali en toestroom migranten

20 mei 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya, heeft ontkend dat de spanningen tussen Marokko en Spanje over de ziekenhuisopname van Polisario-leider Brahim Ghali in verband staan met de aankomst van een grote groep migranten in de stad Sebta. Marokko is ontstemd over het feit dat de leider van het Polisario Front onder de naam Mohamed Ben Battouche, wordt behandeld in een ziekenhuis in Spanje.

"Het was, en heel eenvoudig, een humanitaire vraag, een humanitaire reactie op een verzoek om humanitaire hulp van een persoon die zich in een zeer, zeer kwetsbare gezondheidssituatie bevond", vertelt Arancha González Laya in een interview met radiozender Cadena Ser. Ook zegt ze dat ze zich niet kan voorstellen dat "we het leven van minderjarigen in de zee in gevaar zouden brengen, zoals we de afgelopen uren in Sebta hebben gezien".

Tijdens het interview onthulde de Spaanse minister dat Marokkaanse functionarissen haar hebben verzekerd dat de plotselinge toestroom van migranten niets te maken heeft met het meningsverschil over de ziekenhuisopname van Polisario-leider Brahim Ghali.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeld dat er maandag in totaal 6000 mensen Sebta hebben bereikt. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska heeft verklaard dat er inmiddels ongeveer 1500 migranten weer naar Marokko zijn gedeporteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team