Zoeken

Israëlische minister van Buitenlandse Zaken in Marokko verwacht

16 juli 2021 - 12:00 - Wereld

©

In navolging van de Israëlische uitnodiging van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken voor een officieel bezoek aan de Hebreeuwse staat, is Marokko bezig met voorbereidingen voor een bezoek van de ambtgenoot van Nasser Bourita, Yaïr Lapid, aan het koninkrijk.

Het dagblad The Times of Israël meldt dat er gesprekken worden gevoerd tussen het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en de Marokkaanse autoriteiten om een officieel bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken aan Rabat voor te bereiden.

Vorige week werd de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, tijdens een ontmoeting met de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Alon Ushpiz, nog uitgenodigd om een bezoek aan Israël te brengen.

Lees ook: Nasser Bourita uitgenodigd voor officieel bezoek aan Israël

"De directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Alon Ushpiz, bezorgde namens mij een brief aan de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita, en nodigde hem uit om het eerste officiële bezoek te brengen van een Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken aan Israël,” meldde minister Lapid op zijn Twitter-account. Ook noemt hij de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël onder leiding van Koning Mohammed VI een historische stap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team