Zoeken

Plannen voor nieuwe dierentuin en recreatiepark in Agadir

3 september 2022 - 12:00 - Marokko

©

De Regionale Maatschappij voor de Ontwikkeling van Toerisme van Agadir Souss-Massa (SDR), is op zoek naar een bedrijf voor het uitvoeren van technische studies voor de ontwikkeling van een dierentuin en andere vrijetijdsactiviteiten in de stad. Daartoe is een aanbesteding uitgeschreven.

Met het nieuwe project wil SDR de toeristische potentie van de regio ontwikkelen en promoten voor Marokkaanse en buitenlandse klanten, aldus een persbericht van het bedrijf. Het park ligt op 7 km van de stad Agadir en zal worden aangelegd op een oppervlakte van 132 hectare. Het is gereserveerd voor recreatieve activiteiten in de open lucht en zal twaalf centra voor vrijetijdsbesteding en ontspanning huisvesten met een grote centrale tuin.

Lees ook: Agadir breidt toeristisch potentieel uit

Het park moet verdeeld worden in vier zones met verschillende bestemmingen: een zone voor dierenanimaties voor ontspannings- en amusementsdoeleinden, een zone met een boerderij voor educatieve doeleinden, een zone voor extreme sporten en de centrale tuin die moet dienen voor ontspanning en wandelingen.

Lees ook: Agadir: Souss Camp, grootste toeristische pretpark in Afrika

Agadir krijgt ook een leeuwenpark met een totale oppervlakte van 20 hectare. Het Safaripark dat volgens de eerste prognoses eind dit jaar zijn deuren zou moeten openen, zal drie soorten leeuwen herbergen: de Afrikaanse leeuw, de Berberleeuw en de witte leeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team