Zoeken

Agadir breidt toeristisch potentieel uit

25 augustus 2022 - 19:40 - Marokko

©

In het kader van het plan voor stadsontwikkeling van Agadir wordt een speel- en educatieve ruimte aangelegd onder de naam Vallée des Oiseaux (Vogelvallei). Deze ruimte komt in het toeristische centrum van de stad en zal eind 2024 worden geopend.

Voor dit project heeft de Regionale Maatschappij voor de Ontwikkeling van het Toerisme van Souss-Massa (SDRT) opdracht gegeven tot een studie over de strategie voor het gebruik, het beheer en de modernisering van de site, meldt Les Inspirations Eco. De geraamde kosten van de studie, waarvan de resultaten op 29 september 2022 moet worden bekendgemaakt, zijn vastgesteld op 1 miljoen dirham. De studie moet binnen maximaal vier maanden voltooid zijn.

Lees ook: Agadir : "Vallei van de vogels" volledig opgeknapt

De Vallée des Oiseaux, waarin 58 miljoen dirham is geïnvesteerd, bevindt zich in het toeristische centrum van de badplaats Agadir, op het kruispunt van de Hassan II en Mohammed V lanen.

Lees ook: Agadir, goedkoopste bestemming voor vakantiegangers

Concreet zal het complex vier meren en watervallen omvatten, een Afrikaanse en een Amerikaanse volière en twee cafés in de zuidelijke en noordelijke delen van het park. Er komt ook een technisch gebouw van 900m² en een onderkomen voor 500 dieren van 69 verschillende soorten. Het complex zal onderdak bieden aan meer dan 500 vogelsoorten en bijna 50 andere dieren uit verschillende delen van de wereld, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team