Zoeken

Marokkaanse diaspora hoeft rekeningen in Marokko niet aan te geven

27 maart 2021 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Algemene Directie Belastingen (DGI) ontkent de op sociale netwerken verspreide geruchten volgens dewelke Marokkaanse onderdanen die in het buitenland wonen verplicht zouden worden om hun bankrekeningen in Marokko aan te geven bij de belastingdienst van hun woonland.

In een verklaring die woensdag werd uitgegeven, ontkende de DGI de valse informatie die op sociale netwerken werd gepubliceerd, waarin staat dat Marokkanen die in het buitenland wonen vanaf 2021 hun bankrekeningen in Marokko bij de belastingdienst van hun land van verblijf zullen moeten aangeven.

Volgens deze media zou het multilaterale verdrag inzake belastingverdragen BEPS, dat in juni 2019 door Marokko wordt ondertekend, voorzien in een automatische uitwisseling van informatie tussen de ondertekenende landen.

De automatische uitwisseling van informatie maakt echter geen deel uit van het doel van het BEPS-verdrag, verduidelijkt het DGI, dat specificeert dat Marokko "niet gebonden is om automatisch informatie voor belastingdoeleinden uit te wisselen in het jaar 2021".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team