Zoeken

Piloten Royal Air Maroc woedend

30 maart 2020 - 14:00 - Economie

©

Het besluit van Royal Air Maroc om de salarissen van alle medewerkers te verlagen tot het einde van de coronacrisis, zorgt voor onvrede onder het personeel.

De Marokkaanse vereniging van lijnpiloten AMPL heeft het besluit gehekeld in een brief aan alle leden van de organisatie. De AMPL stelt dat "de huidige gezondheidscrisis, de versnelling en de ernst van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, het begin zijn van een periode van onzekerheid", waardoor de "methoden van de directie van Royal Air Maroc meer dan twijfelachtig zijn".

Het besluit van Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, is "illegaal omdat het niet in overleg met de werknemers of hun vertegenwoordigers werd genomen en ook niet gebaseerd is op een besluit van de regering".

Royal Air Maroc besloot eind vorige week om de lonen van alle medewerkers met 10 tot 30 procent te verlagen, afhankelijk van het inkomen van de werknemer. Volgens de luchtvaartmaatschappij zullen zodra de crisis voorbij is, de ingehouden bedragen worden uitbetaald.

Alle toestellen van Royal Air Maroc zijn sinds afgelopen zondag aan de grond. Marokko heeft namelijk alle binnen- en buitenlandse vluchten verboden en de noodtoestand afgekondigd in een poging om de coronavirus epidemie te remmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team