Zoeken

Piloten Royal Air Maroc slaan terug

7 november 2020 - 09:40 - Economie

©

De piloten van Royal Air Maroc (RAM) zijn vastbesloten om de dreigende ontbinding van hun organisatie tegen te houden. Ze zijn daarom van plan om het ministerie van Toerisme en Luchtverkeer te betrekken bij de volgende hoorzitting.

Tijdens de hoorzitting op 4 november 2020, drukten de advocaten van de Marokkaanse vereniging van piloten (AMPL) zich uit over de ontbinding van hun vereniging, zoals in september geëist door de verdediging van Royal Air Maroc, meldt Le360. In de aanvraag beschuldigde RAM de AMPL ervan, haar voorrecht te misbruiken door haar leden uit te nodigen om uitdrukking te geven aan hun woede.

Hoewel de officier van justitie dit RAM-verzoek ontvankelijk achtte, wijzen de advocaten van AMPL, Mohamed Mrini en Mohamed Oubraym, op de juridische gevolgen van de ontbindingsakte voor het werk van twee strategische commissies. De organisatie en de manier van functioneren van deze commissies zijn het onderwerp van een besluit gepubliceerd in het staatsblad en goedgekeurd door Abdeslam Znined, de voormalige minister voor transportuitrusting.

Advocaat Zakaria Mrini, zegt dat de AMPL namelijk zetelt in de commissie voor de gelijkstelling van de licenties van piloten en in de veiligheidscommissie, beide opgericht binnen het directoraat-generaal voor de Burgerluchtvaart (DGAC) bij het ministerie van Toerisme. In dit verband wordt het ministerie ingeschakeld in afwachting van de uitspraak van de rechter. Hij zei daarom ook dat de conclusies van de officier van justitie voorbarig zijn.

RAM hult zich in totale stilte, ze willen geen uitspraken doen voor het definitieve vonnis. In afwachting daarvan is er een volgende hoorzitting gepland op 11 november, die zal worden gewijd aan de pleidooien van de twee partijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team