Zoeken

Nieuwe klap voor piloten Royal Air Maroc

30 oktober 2020 - 12:20 - Marokko

©

Piloten van Royal Air Maroc hebben een flinke tegenslag te verwerken. Terwijl ze verwachtten om een dialoog aan te gaan met de luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) over hun belangen, heeft de rechtbank in Casablanca besloten tot de ontbinding van de Marokkaanse vereniging van vliegtuigpiloten (AMPL).

Dit besluit volgt op een klacht van Royal Air Maroc die is ingediend door advocatenkantoor Bassamt, meldt Le360. Begin september eiste RAM dat de AMPL ontbonden zou worden omdat ze misbruik zou hebben gemaakt van haar rechten. Het oordeel van de rechtbank komt twee weken nadat de advocaat van de AMPL, Zakaria Mrini, om uitstel had gevraagd.

Mrini betreurt deze beslissing van de aanklager. "Ik ben verbaasd te zien dat de aanklager conclusies formuleert zonder de tegenpartij te horen. Dit is heel ernstig. We laten het aan de rechtbank over om dit in orde te maken," zegt de advocaat.

Naast de ontbinding van de AMPL, riep de verdediging van Royal Air Maroc de rechtbank op om alle overeenkomsten tussen AMPL en het management van RAM nietig te verklaren. Voorlopig wordt de zaak, die onder leiding staat van rechter Mohamed Kadiri, uitgesteld tot woensdag 4 november voor een mondelinge behandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team