Zoeken

Covid-19: Marokko ontvangt aanzienlijke steun van de VS

1 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft op zaterdag 30 oktober een partij van 850.590 doses van het Amerikaans-Duitse vaccin Pfizer-BioNTech, uit de Verenigde Staten ontvangen, in het kader van het Covax-programma. Daarnaast hebben de Verenigde Staten 2 miljoen dollar aan financiële bijstand verleend, ter ondersteuning van de Marokkaanse inspanningen om de coronapandemie te bestrijden.

De ontvangst vond plaats op de luchthaven van Casablanca, in aanwezigheid van de Amerikaanse zaakgelastigde en consul-generaal in Casablanca, Lawrence Randolph, ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en Brooke Isham, de directeur van de USAID-missie in Marokko. "Naast de 850.590 doses Pfizer-vaccin, hebben de Verenigde Staten nog eens 2 miljoen dollar verstrekt om de succesvolle inspanningen van Marokko in de strijd tegen de pandemie verder te ondersteunen," zegt Randolph in Le Matin.

Lees ook: Verenigde Staten doneren covid-19-vaccins aan Marokko

Met deze nieuwe zending komt het totale aantal ontvangen Pfizer-doses op 6.417.450 miljoen. Het totale bedrag van de Amerikaanse hulp aan het koninkrijk bedraagt 19,88 miljoen dollar, aldus dezelfde bron. De nieuwe financiering zal niet alleen technische bijstand, uitrusting en benodigdheden verschaffen ter ondersteuning van de nationale vaccinatiecampagne, maar zal ook de inspanningen van laboratoria versterken om Covid-19 testkits aan te schaffen.

Lees ook: Marokko ontvangt materiaal voor productie Sinopharm vaccin

"Het beschermen van levens en de economische stabiliteit van Marokko, zijn gemeenschappelijke doelstellingen in het sterke partnerschap tussen onze twee landen. Deze donatie van 850.000 doses van het vaccin Covid-19 van Pfizer zal levens redden en is het resultaat van onze samenwerking met onze Marokkaanse partners in de strijd tegen de pandemie," verklaarde de Amerikaanse consul-generaal in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team