Zoeken

Pers "gedeeltelijk vrij" in Marokko volgens Freedom House

15 november 2017 - 16:20 - Marokko

©

Een nieuwe ranking van de Amerikaanse NGO Freedom House over de persvrijheid in de wereld plaatst [Marokko-rub1] op de 32e plek van 67 onderzochte landen.

Websites in Marokko worden zelden geblokkeerd en de autoriteiten controleren online content via verschillende mechanismen, aldus de auteurs.

Betreurenswaardig is de "discriminerende toewijzing van reclame en de herhaaldelijk vervolging van online krantenuitgevers, wat de diversificatie van de Marokkaanse digitale landschap belemmert.

Freedom House is daarentegen heel positief over het besluit om VoIP niet meer te blokkeren maar betreurt het dat het ANRT er niet in slaagt om internet als een openbare dienst te versterken door telecomoperators te dwingen om in landelijke gebieden te investeren.

De Marokkaanse wetgeving inzake strafrechtelijke laster en terrorismebestrijding is ook een bedreiging voor de vrijheid van de pers in het land, zegt Freedom House, die de zware boetes en de nieuwe wet over de registratie van online journalisten hekelt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team