Zoeken

Rechtszaak demonstranten Al Hoceima nogmaals uitgesteld

23 november 2017 - 16:20 - Marokko

©

De behandeling van de dossiers van tientallen Hirak gevangenen is door het Hof van Beroep van Casablanca opnieuw uitgesteld. Een nieuwe zitting staat op 28 november gepland.

In een verklaring aan de media verklaarde de Procureur-generaal des Konings dat de zitting "in normale omstandigheden" had plaatsgevonden. Alle beklaagden en hun advocaten waren aanwezig, ook degenen die voorwaardelijk vrij zijn gelaten.

Tijdens de hoorzitting eiste de verdediging onder meer kopieën van CD’s die door de politie bij proces-verbalen worden toegevoegd en de uitrusting van de rechtszaal met projectieapparatuur. De advocaten eisten ook de aanwezigheid van nieuwe getuigen, een aantal staatsambtenaren en de auteurs van de proces verbalen alsook de aanwerving van een Riffijnse tolk.

De demonstranten worden onder meer vervolgd voor het bedreigen van de staatsveiligheid, poging tot sabotage, moord en plundering, het ontvangst van fondsen, schenkingen en andere materiële middelen voor propaganda-activiteiten en ondermijning van de eenheid en soevereiniteit van het Koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team