Zoeken

Casablanca bij meest gevaarlijke steden in Afrika

20 oktober 2017 - 13:30 - Marokko

©

Een nieuwe ranglijst dat waarschijnlijk slecht zal vallen bij de verantwoordelijken in Casablanca, werd enkele dagen geleden gepubliceerd. De Marokkaanse metropool behoort volgens de lijst tot de meest gevaarlijke steden in Afrika.

In de "Crime Index 2017" die door Numbeo werd opgesteld staat Casablanca op de 13e plaats van meest gevaarlijke steden op het continent. Dar Beida (Arabische naam van Casablanca), is daarmee de tweede gevaarlijkste stad in Noord-Afrika net na Caïro in Egypte.

Casablanca heeft een score van 53,24 in de lijst, net iets minder dan het Libische Tripoli (58,06) en het Algerijnse Algiers (59,99). Cairo is iets gevaarlijker met een score van 55,96. Hoe hoger de score, hoe gevaarlijker de stad.

Volgens Numbeo zijn de meest gevaarlijke steden ter wereld San Pedro Sula in Honduras (84,66), Port Moresby in Papoea-Nieuw-Guinea (83,68), Caracas in Venezuela (82,36), Pietermaritzburg in Zuid-Afrika (81,97) en Fortaleza in Brazilië (81,73).

De minst gevaarlijke stad in de wereld is Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten met een score van 13,54. Om de ranglijst op te stellen analyseerden de auteurs verschillende gegevens waaronder de misdaad, het gevoel van onzekerheid, drugs, diefstal en vandalisme.

De nationale veiligheidsdienst DGSN geeft regelmatig cijfers vrij over de criminaliteit in Casablanca. Tussen januari en juli werden in de metropool 62.500 mensen gearresteerd waaronder ruim 45.000 op heterdaad werden betrapt. Tegen 16.000 arrestanten was tevens een nationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Volgens de autoriteiten is er een duidelijke daling van de criminaliteit in de witte stad. In de eerste zeven maanden van het jaar werden namelijk 10,78 procent minder criminele zaken aan de rechtbanken voorgelegd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team