Zoeken

Spionage: Pedro Sanchez laat telefoon vrouw analyseren

10 mei 2022 - 17:40 - Wereld

©

Om zeker te zijn dat ze niet met de Pegasus software bespioneerd zijn, gaat het Nationaal Inlichtingencentrum (CNI) op verzoek van Pedro Sanchez, door met het onderzoeken van de telefoons van de leden van de regering, maar ook die van de vrouw van de regeringsleider, Begoña Gómez.

De Spaanse regering eiste, nadat vorige week bekend werd dat de mobiele telefoons van Pedro Sanchez en van minister van Defensie Margarita Robles gehackt waren met de Pegasus spionagesoftware, om veiligheidsredenen dat ook de mobiele telefoons van de andere leden van de regering en van Pedro Sanchez’ vrouw, Begoña Gómez, onderzocht zouden worden, zo vertelden bronnen dicht bij het Nationaal Inlichtingencentrum (CNI) aan Ok Diario.

Lees ook: Pegasus: 15.000 documenten gestolen uit telefoon Pedro Sanchez

Deze week worden de resultaten van de technische analyse van de mobiele telefoons van deze persoonlijkheden bekendgemaakt, verzekeren bronnen van Moncloa. Daarbij werd benadrukt dat de analyse van de telefoon van Begoña Gómez zal dienen om de hypothese te bevestigen of te verwerpen dat haar toestel als overbrugging diende om dat van haar echtgenoot Pedro Sanchez te hacken.

Lees ook: Heeft Marokko de telefoon van Pedro Sanchez gehackt met Pegasus?

Zowel de publieke opinie als de oppositie blijven zich afvragen waarom Pedro Sanchez plots het Marokkaanse plan voor autonomie van de Sahara is gaan steunen. Het medium, dat zeer kritisch staat tegenover Marokko, stelt dat de overeenkomst met Rabat ten goede zou komen aan de vrouw van Sanchez. Zij is sinds 2018 directeur voor Centraal Afrika van de Stichting Instituto de Empresa (IE), een centrum dat zijn partnerschap zou kunnen uitbreiden met APD Maroc, een in Casablanca gevestigd opleidingscentrum voor kaderleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team