Zoeken

Oualid verovert muziekwereld vanuit Nederland

3 juli 2023 - 21:30 - Cultuur

©

Oualid, Marokkaans-Egyptische zanger gevestigd in Nederland, is het nieuwe gezicht van afro-Arabische hits die de internationale scène doen trillen.

Muziek is een universele taal die grenzen doorbreekt. Oualid, de nieuwe Marokkaans-Egyptische sensatie uit Nederland, belichaamt dit perfect met zijn unieke stijl die verschillende culturele invloeden vermengt. Gezegend met een rijk familie-erfgoed en een liefde voor genre-fusie, brengt het opkomend talent afro-ritmes en Arabische harmonieën samen.

Lees ook: Douae Lahyaoui heeft vermiste broer teruggevonden (video)

"Ik besloot om nog een nummer in dezelfde stijl uit te brengen na ’Ya Nari’. Ik leerde Douaa Lahyaoui bij toeval kennen en we besloten om een duet te doen," vertelt Oualid over zijn laatste hit, "Original", geproduceerd met de beroemde Marokkaanse artieste.

Oualid is in een constante zoektocht naar originaliteit. Hij geeft de voorkeur aan het volgen van zijn instinct en zijn liefde voor experimenteren. "Onze stijl is ons handelsmerk, sinds ’Jini Goud’ hebben we afro-ritmes gemengd met Arabisch, we hebben geen specifieke strategie, we proberen gewoon onszelf te onderscheiden," legt de artiest uit.

Zijn duetten zijn ook niet het resultaat van toeval. "Het is altijd de combinatie van verschillende stijlen die de ware schoonheid van liedjes onthult," zegt hij. In voorbereiding op zijn nieuwe album dat in augustus uitkomt, kijkt Oualid uit naar samenwerkingen met diverse talenten. "Mijn grootste wens zou zijn om samen te werken met Amr Diab en Cheb Khaled."

Lees ook: Loreen: "Mijn Marokkaanse cultuur is een heel sterk erfgoed"

Oualid’s komende single illustreert perfect zijn verlangen om culturen te vermengen. In samenwerking met de Amerikaans-Albanese zangeres Enisa, belooft Oualid een nummer in het Darija, Egyptisch, Albanees en Engels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team