Zoeken

Man veroordeeld die naar Marokko vertrok en familie achterliet in Monaco

10 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

Wegens de gezondheidscrisis is een zakenman naar Marokko geëmigreerd zonder alimentatie te betalen aan zijn familie in Monaco. De Monegaskische justitie veroordeelde hem voor het verlaten van zijn gezin.

Omdat de 52-jarige Monegask niet in de getuigenbank plaatsnam, werd hij bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 1500 euro voor morele schade, meldt Nice-matin. De rechter heeft ook het achterstallige loon niet-ontvankelijk verklaard. Aanleiding voor de zaak was de gezondheidscrisis.

Lees ook: Marokkaans-Nederlandse vaders betalen alimentatie in Marokko én Nederland na scheiding

De beklaagde verloor naar verluidt 75% van zijn klanten als gevolg van de pandemie. Maar nu verstrekt hij de documenten die hem goed uitkomen en verbergt hij opzettelijk zijn ware middelen. Hij maakt misbruikt van de situatie om niet voor zijn twee kinderen te zorgen. In vier arresten is zijn totale bijdrage vastgesteld op 700 euro per maand. Afgezien van de onregelmatige betalingen, heeft hij zijn schulden van 2020 tot 2021 nooit betaald.

Na zijn vertrek naar Marokko gaf hij de voorkeur aan zijn levensomstandigheden. De achterstallige betalingen bedragen in totaal 5572 euro. Daar komt nog 10.000 euro bij voor de schade die hij bij een vechtpartij veroorzaakte.

Voor het Openbaar Ministerie was het voornemen van de verdachte om niet te betalen heel bewust. "Kan deze ingenieur een huur van 750 euro in Marrakech betalen, zoals hij beweert? Waarschijnlijker in lokale valuta, zoals Valérie Sagné, de eerste plaatsvervangende Substituut, meent. In dit geval is hij rijk in Marokko, vooral met 1811 euro op zijn rekening. Hij wil niet betalen, hij pronkt ermee. Bovendien is er geen bewijs dat de slechte financiële situatie van zijn bedrijf is veroorzaakt door de gezondheidscrisis."

Lees ook: Marokko: tot 1400 dirham uitkering voor alleenstaande vrouwen

"Mensen bekritiseren mijn cliënt omdat hij de reis niet kan betalen. Hij is een IT consultant. Hij moet werken. Hij is niet rijk. Naast de achterstallige betalingen sinds februari 2020, geeft deze vader zijn kinderen bankkaarten voor hun uitgaven. Het gaat om ongeveer 3000 euro. Het slachtoffer kan geen aanspraak maken op achterstallige betalingen. Als ’Mevrouw’ niet over voldoende financiële middelen beschikt, waarom woont ze dan nog in Monaco? Haar claim is wraakzuchtig. Breng haar eisen op een redelijker niveau", zei Hervé Campana, de advocaat van de verdachte, voordat de rechtbank haar vonnis uitsprak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team