Zoeken

Partijleider in Marokko bekritiseert ministers met dubbele nationaliteit

20 september 2022 - 09:00 - Marokko

©

Isaac Charia, voorzitter van de Marokkaanse Liberale Partij (PML), is van mening dat de dubbele nationaliteit onverenigbaar is met een hoge functie in de openbare sector. Met deze uitspraken verwijst hij naar ministers en hoge ambtenaren met een dubbele nationaliteit.

"Binationale verantwoordelijken zijn een ​​centrale kwestie. Er zijn ministers en hoge functionarissen met een hoge politieke of economische verantwoordelijkheid en met de Franse nationaliteit. In werkelijkheid is een dubbele nationaliteit onverenigbaar met een openbare verantwoordelijkheidsfunctie. Ik wil dit nogmaals benadrukken," aldus Isaac Charia in een bericht op Facebook.

Lees ook: Frankrijk maakt voormalige Marokkaanse ministers belachelijk

Om zijn standpunt meer kracht te geven legt Charia uit dat de dubbele nationaliteit van enkele ministers van het kabinet Akhannouch, niet alleen "de nationale soevereiniteit schaadt", maar ook leidt tot juridische conflicten. "Hoe gaan we om met Franse provocaties met binationale ministers?", vraagt de partijleider zich af. Volgens hem is "de unieke loyaliteit essentieel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team