Zoeken

Marokko: moeder veroordeeld wegens lasteren eigen dochter

5 januari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Een jonge vrouw die door haar moeder valselijk werd beschuldigd van oplichting en uitbuiting, is onschuldig bevonden door de rechtbank van eerste aanleg in Fez. Haar moeder en de directeur van een nieuwssite, hebben een lasterlijke video gemaakt en uitgezonden en moeten het slachtoffer schadeloos stellen.

De directeur van een nieuwswebsite en de moeder van het slachtoffer werden in vrijheid vervolgd wegens laster, beledigingen, intimidatie en poging tot sextortion. Ze moeten een schadevergoeding betalen van 80.000 dirham.

Sinds het begin van het proces op 15 maart 2019 hebben er in totaal 15 hoorzittingen plaatsgevonden, meldt de krant Assabah. De jonge vrouw had een klacht ingediend tegen haar familieleden en een elektronische krant wegens laster. In een video beschuldigde de moeder haar dochter van uitbuiting, diefstal en uithuiszetting.

Volgens de jonge vrouw waren de aantijgingen van haar moeder in strijd met de werkelijkheid. Het slachtoffer bleef haar onschuld claimen gedurende de hele juridische procedure, die twee jaar in beslag nam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team