Zoeken

Parlementslid 6 jaar cel in na klacht van wereld-Marokkaan

13 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep van Marrakech veroordeelde parlementslid Abderrahim El Kamel, die tevens voorzitter is van de gemeente Ouahat Sidi Brahim, tot zes jaar gevangenisstraf wegens corruptie. Het vonnis dat in eerste aanleg was uitgesproken, wordt door deze uitspraak bevestigd. El Kamel had een bedrag van 110.000 dirham gevorderd voor de afgifte van een bouwvergunning.

In juli 2020 heeft de rechtbank Abderrahim El Kamel veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en een boete van 600.000 dirham. Al Akhbar meldt dat de strafkamer van het Hof van Beroep van Marrakech, verantwoordelijk voor financiële misdrijven, dit vonnis op donderdag heeft bevestigd. De PAM-verkozene werd vervolgd voor chantage en corruptie.

Een in het buitenland wonende Marokkaan (MRE), had hem verzocht om een bouwvergunning, waarvoor de voorzitter van de gemeente Ouahat Sidi Brahim een bedrag van 110.000 dirham vroeg. Het slachtoffer vond dit verdacht en diende een klacht in bij de Nationale Brigade van Gerechtelijke Politie (BNPJ). Met de medewerking van de klager werd er een val gezet voor de gekozen volksvertegenwoordiger. Abderrahim El Kamel kon daardoor op 21 januari 2020 op heterdaad betrapt worden tijdens het ontvangen van het gevorderde bedrag.

De verdachte werd in hechtenis genomen en voorgeleid aan de procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep van Marrakech op 24 januari 2020. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor corruptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team