Zoeken

Wereld-Marokkaan brengt netwerk van vervalsers ten val

23 april 2021 - 12:20 - Gemeenschap

©

Een Franse Marokkaan heeft de gerechtelijke politie geholpen bij het ontmantelen van een netwerk van vervalsers. Hij werd dood verklaard en een valse enige erfgenaam legde beslag op een eigendom dat hij in Kenitra bezit.

De zaak kwam aan het licht na een ontdekking van deze Franse vastgoedeigenaar. Hij zag dat er zonder zijn medeweten een bouwproject aan de gang was op zijn perceel in Kenitra, meldt Al Massae. Verbaasd ging hij naar de administratie van het kadaster om zich te beklagen.

Het slachtoffer vernam toen dat hij sinds 3 augustus 2017 dood was verklaard. Een vermeende enige erfgenaam was de eigenaar van het perceel geworden, en dit met de medeplichtigheid van een netwerk dat een valse overlijdensakte en een valse verklaring van erfrecht had opgesteld. Dit netwerk had bovendien het initiatief genomen tot de bouw van een imposant gebouw op het terrein.

De Franse Marokkaan heeft toen een levensbewijs laten opstellen. Vervolgens heeft hij bij het Hof van Beroep van Kenitra een klacht ingediend bij de procureur-generaal van de Koning. De Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie (BNPJ) werd belast met het onderzoek. Zij slaagden erin het netwerk van vervalsers te ontmantelen. De rechtbank van eerste aanleg heeft de erfelijke akte nietig verklaard. Het vonnis werd bevestigd door het Hof van Beroep van Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team