Zoeken

Verminkt lichaam van Noord-Afrikaanse vrouw in Parijs

16 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Het verminkte lichaam van een vrouw is maandag gevonden in het park Buttes-Chaumont in Parijs. Het slachtoffer is van Noord-Afrikaanse afkomst en woonde in Seine-Saint-Denis. Ze was al meer dan een week spoorloos.

Een deel van het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in een vuilniszak op een hoek van het park Buttes-Chaumont. De rechercheurs hebben het slachtoffer kunnen identificeren dankzij haar vingerafdrukken. Het gaat om een 46-jarige vrouw van Noord-Afrikaanse afkomst, woonachtig in Seine-Saint-Denis, die vermist was sinds 6 februari, meldt Le Parisien.

Lees ook: Verminkt lichaam van Marokkaan gevonden in vuilniszak in Frankrijk

Haar verdwijning werd ook gemeld aan onderzoekers van de gerechtelijke politie (BRDP), nadat haar man het politiebureau van zijn gemeente had gealarmeerd. "Niets in de omgeving van het echtpaar wijst erop dat zij in verband kunnen worden gebracht met criminele activiteiten", aldus een bron dicht bij de zaak. De rechercheurs zullen hun onderzoek nu richten op de omgeving van het slachtoffer, in een poging de oorzaak en de vermoedelijke daders van de moord op de vrouw te achterhalen.

Lees ook: Man gearresteerd na vondst lichaam vrouw in koffer in Marokko

Het bekken van het slachtoffer werd maandag door onderhoudsmedewerkers van het park ontdekt. In en rond het park werden dinsdag zoekacties en opgravingen georganiseerd om de rest van het lichaam te vinden. De handen en het hoofd van het slachtoffer werden gevonden op een spoor bij de oostelijke ingang van de tuin. Een analyse van de vingerafdrukken door forensische technici bevestigde dat ze van de vermiste vrouw waren. Er zal een autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak vast te stellen.

Bladna.nl