Zoeken

Marokkaan doodgeschoten in Italië, onderzoek naar betrokkenheid agent

15 februari 2023 - 14:00 - Wereld

©

In de omgeving van de Froda-watervallen in Castelveccana, Italië, werd het levenloze lichaam van een man van Marokkaanse afkomst gevonden na een anti-drugs operatie van de Arma dei Carabinieri.

De identiteit van het slachtoffer is vastgesteld door het parket van Varese. Het gaat om Rachid Nachat, een Marokkaanse migrant die zonder geldige verblijfsvergunning in Italië verbleef. Zijn lichaam is overgebracht naar het forensisch instituut in Varese voor autopsie. Er is een onderzoek gestart om de oorzaak en omstandigheden van zijn dood te achterhalen.

Lees ook: Arrestatie na vondst lichaam Mohamed (17) in Frankrijk

De politie heeft het gebied veiliggesteld voor het onderzoek. Ballistische analyses zullen worden uitgevoerd op de kogels die op de plaats van delict zijn gevonden of uit het lichaam van het slachtoffer zijn verwijderd, in het wetenschappelijk laboratorium van de politie in Milaan.

Lees ook: Verkoold lichaam jonge Marokkaan gevonden in Parijs

Het onderzoek wordt geleid door adjunct-officier van justitie Giulia Floris, vanwege de betrokkenheid van een agent van de Arma dei Carabinieri die het slachtoffer als een drugsdealer zou hebben aangezien en hem mogelijk zou hebben neergeschoten. De lopende technische tests zullen de betrokkenheid van de agent moeten bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team