Zoeken

Marokkaan doodgeschoten in bijzijn van dochtertjes in Frankrijk

4 maart 2023 - 22:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is voor de ogen van zijn jonge dochters doodgeschoten in de regio van Parijs. Moustapha, 57 jaar oud, werd in zijn huis neergeschoten door criminelen. De daders zijn spoorloos.

De liquidatie vond plaats in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 maart in de wijk Muette in Garges-lès-Gonesse bij Parijs. De aanvallers schoten meerdere keren op Moustapha toen hij aan het raam van zijn huis stond. Buurtbewoners belden de hulpdiensten. De vijftiger raakte zwaargewond, met name aan zijn keel. De brandweer en de medische hulpdiensten probeerden hem te redden, maar hij overleed aan zijn verwondingen rond 4 uur ’s ochtends.

Lees ook: Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

"Een vreselijke gebeurtenis, om zo voor de ogen van zijn kinderen te worden neergeschoten", zegt een buurman. Het gaat om zijn twee dochters die een tiental jaar oud zijn. De meisjes bleven ongedeerd. "Zijn vrouw was in Marokko. Ze heeft het nieuws in de nacht vernomen en moest met spoed terugkeren", aldus de buurman. Volgens de buren woonde Moustapha al minstens tien jaar in dit huis.

Voorafgaand aan de tragedie had de vijftiger bedreigingen ontvangen. "Individuen kwamen voor zijn huis. Ze zochten zijn andere stiefzoon, Amine’s broer, maar Moustapha vertelde hen dat hij niet wist waar hij was en dat hij niet bij hem woonde. Misschien geloofden ze hem niet en was het eigenlijk niet Moustapha die het doelwit was...", onthult een vriend van het slachtoffer. Amine, de 26-jarige zoon van Moustapha’s vrouw, werd op 10 maart 2022 op een parkeerplaats in dezelfde gemeente vermoord.

Lees ook: Man doodgeschoten voor woning Marokkaanse drugsfamilie in Antwerpen

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het is nog niet duidelijk of de moord op Moustapha een verband houdt met de moord op zijn stiefzoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team