Zoeken

Overvechtse Adam: olympische dromen en kinderen met beperking helpen

30 november 2023 - 19:00 - Sport

©

Adam Al Kandoussi, topworstelaar met de ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2024, bereidt zich voor op een carrièreswitch na zijn topsportloopbaan. Hij is van plan om als buurtsportcoach aan de slag te gaan, waarbij hij zich zal inzetten om kinderen met een beperking of overgewicht aan het sporten te krijgen.

Adam ziet sport als een krachtig middel voor sociale en maatschappelijke ontwikkeling en heeft ervaren hoe het mensen kan helpen om op het rechte pad te blijven. Al van jongs af aan beoefende Adam onder invloed van zijn sportieve moeder, diverse sporten, waaronder turnen, voetbal, American football en kickboksen, voordat hij zich op zijn vijftiende toelegde op worstelen. Zijn moeder en de bekende worstelfamilie Abdoulaev hebben een cruciale rol gespeeld in zijn sportieve ontwikkeling. Worstelen leerde hem discipline en respect, en hoewel het hem niet rijk heeft gemaakt, heeft het hem onbetaalbare levenslessen gebracht.

Lees ook: Adam en zijn moeder openen speciale sportschool in Overvecht

Adam’s worstelcarrière bracht hem naar landen als Amerika, Kazachstan, Rusland en Japan, met tal van hoogtepunten, waaronder het winnen van medailles en deelname aan Europese kampioenschappen. Ondanks een ernstige knieblessure en een moeilijke periode heeft hij zich teruggevochten met de steun van zijn familie. Hij is vastbesloten om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar accepteert ook een mogelijk einde van zijn topsportcarrière.

Naast zijn sportcarrière richtte Adam samen met zijn moeder Sportschool OverFit op en werd hij buurtsportcoach. Hij vindt het belangrijk om kinderen, vooral die met overgewicht of een beperking, te helpen en te begeleiden in sport. Adam wordt in zijn wijk gezien als een rolmodel en zet zich in om kinderen belangrijke levenslessen mee te geven door middel van sport.

Lees ook: Nabil Haryouli is MMA-vechter en runt een tandartspraktijk (video)

In Overvecht, waar 62% van de kinderen lid is van een sportclub, ziet Adam het als een uitdaging om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Hij benadrukt dat Overvecht, ondanks de uitdagingen en het negatieve nieuws, een liefdevolle wijk is. Hij heeft plannen om de wijk verder te verbeteren en gelooft dat hij door deze inzet het worstelen niet zal missen.

Bladna.nl