Zoeken

Meknes: broers opgepakt voor reeks diefstallen in geldovermakingskantoren

10 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Twee broers werden afgelopen donderdag in Meknes gearresteerd. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor diefstallen in negen kantoren voor het overmaken en het wisselen van geld, in verschillende steden en dorpen van het koninkrijk.

De gerechtelijke politie van Meknes arresteerde de twee broers in samenwerking met hun collega’s van Sidi Slimane. Er liep een nationaal opsporingsbevel tegen hen wegens fraude en schending van vertrouwen, aldus de Algemene Directie van de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

Op basis van de eerste elementen van het onderzoek heeft de politie verklaard dat de twee aangehouden personen ervan worden verdacht de bende te zijn die een reeks diefstallen heeft gepleegd in negen geldovermakings- en wisselkantoren in El Hajeb, Meknes, Tiflet, Mechra Bel Ksiri, Oulmes en Jorf El Melha, via een lege vennootschap om de werknemers van de beoogde agentschappen te bedriegen.

Twee voertuigen, een som geld en een traangasbus behoren tot de voorwerpen die werden ontdekt na de huiszoekingen in het kader van het onderzoek dat wordt gevoerd om de inkomsten uit deze criminele activiteit te ontdekken, deelt dezelfde bron mee.

De twee verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen en ter beschikking gesteld van het gerechtelijk onderzoek dat onder toezicht van het bevoegde parket wordt gevoerd om alle misdrijven vast te stellen waarbij ze betrokken zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team