Zoeken

Overtocht Tanger Med-Marseille eindigde bijna in drama (foto’s)

16 maart 2022 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een veerboot op weg van Tanger Med naar Marseille is bijna gezonken als gevolg van de slechte weersomstandigheden. Aan boord van het schip waren een honderdtal Fransen, EU-burgers en Marokkaanse expats.

De veerboot, gecharterd door de rederij La Méridionale om Franse onderdanen, EU-burgers en permanente inwoners van Frankrijk die in een Europees geregistreerd voertuig reizen, in staat te stellen naar huis terug te keren, voer van de haven van Tanger Med naar Marseille maar werd geconfronteerd met slechte weersomstandigheden. Hoge golven maakten de overtocht moeilijk volgens Al Akhbar.

Lees ook: Veerboot met wereld-Marokkanen voer met scheur in romp

Er vielen geen dodelijke slachtoffers. Wel zorgde de storm voor zware materiële schade en beschadigde auto’s. De chauffeurs moeten compensatie krijgen. "Wat er gebeurde was verschrikkelijk", meldden sommige passagiers. "Het zou verstandiger zijn geweest om de overtocht uit te stellen of in ieder geval scheepvaartlijnen met hoge golven te vermijden." Er worden ook vragen gesteld over het nut van de inspectiedienst aan boord van de veerboot, die voor elk vertrek moet waarschuwen voor de weersomstandigheden. "Hoe kun je de levens van 100 passagiers riskeren?", aldus enkele kwade passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team