Zoeken

Eerste bootpassagiers uit Barcelona in Nador aangekomen

21 april 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De eerste passagiers met auto’s afkomstig uit Barcelona, zijn afgelopen vrijdag aan boord van een veerboot van GNV in Nador aangekomen. Marokko besloot vorige week het bootverkeer voor passagiers vanuit Spanje terug toe te laten.

De eerste oversteek van passagiers mer voertuigen vond vrijdag plaats tussen Barcelona en Nador. GNV voer tot de sluiting van de zeegrenzen door Marokko, voornamelijk tussen het Franse Sète en Nador.

Lees ook: Volledige hervatting bootverkeer Spanje-Marokko

"Alle belanghebbenden in de haven (politie, douane, ministerie van Volksgezondheid, Mohammed V Stichting voor Solidariteit, Koopvaardij) hebben zich gemobiliseerd om van de oversteek een succes te maken en de passagiers in goede omstandigheden te verwelkomen", vertelde Mostapha Benali, regionaal verantwoordelijke voor het Middellandse Zeegebied van het Nationaal Havenagentschap (ANP) aan Le360.

Lees ook: Bootverkeer tussen Almeria en Nador volledig hersteld

Deze week staan meerdere andere vertrekken van veerboten met passagiers met voertuigen gepland. De eerste aankomsten uit Almeria (één oversteek van per dag) en Sète, werden begin deze week in de haven van Nador verwacht. Het ANP heeft de haven uitgebreid en kan nu boten van 250 meter met een capaciteit van 1000 voertuigen ontvangen, aldus Benali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team