Zoeken

Casablanca bedreigd door natuurrampen

9 oktober 2012 - 21:24 - Marokko

©

De stad Casablanca wordt bedreigd door overstromingen door regen, kusterosie en zeeoverstromingen, volgens een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Uit het onderzoek, waar nog steeds aan wordt gewerkt, blijkt dat Casablanca in de Middellandse Zeegebied, de vierde meest bedreigde stad door zware overstromingen door veroorzaakt door stormen.

De opwarming van de aarde, een stijgende zeespiegel en een verzakking van de grond, zijn enkele van de factoren achter de klimatologische gevaren dat Casablanca loopt. In de metropool zijn 33.000 van 3.138.000 bewoners reeds het slachtoffer van overstromingen bij de minste regen.

In november 2010 viel er 178 mm regen in Casablanca, waardoor de hele stad in het donker en onder water lag. Dergelijke overstromingen moeten worden toegeschreven aan de slechte infrastructuur van de metropool. Volgens wetenschappers was de regenval van november 2010 namelijk niet uitzonderlijk.

Gebouwd op de natuurlijke bedding van de Bouskoura-rivier, loopt Casablanca ook voortdurend het risico dat de rivier overstroomt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team