Zoeken

Zes gebouwen ingestort in Casablanca

6 december 2014 - 17:36 - Marokko

©

In de oude medina van Casablanca zijn deze week zes gebouwen ingestort. Een vrouw raakte gewond. De andere bewoners wisten de gebouwen op tijd te verlaten.

In de laatste jaren storten regelmatig gebouwen in in de oude wijk van de Marokkaanse metropool. Maar ook in modernere wijken gebeurt het dat huizen instorten door de ongecontroleerde bouw van extra verdiepingen.

De instortingen van deze week werden veroorzaakt door de vele regen. Drie aangrenzende woningen stortten eerst in. De bewoners hadden bevingen gevoeld en waren de gebouwen uit gevlucht. Bij aankomst van de brandweer stortte een vierde gebouw in. Iets later stortten de daken van twee aangrenzende gebouwen ook in.

Afgelopen zomer waren 23 mensen omgekomen bij de instorting van drie gebouwen in de wijk Bourgogne in Casablanca. Actrice Amal Maarouf en haar moeder behoorden tot de slachtoffers.

Marokkaanse autoriteiten schatten dat meer dan 9000 woningen een instortingsgevaar vertonen in Casablanca. In heel Marokko zijn dat 44.000 gebouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team