Zoeken

Medina Casablanca wordt nationaal erfgoed

31 augustus 2011 - 19:00 - Cultuur

┬ę

De Medina van Casablanca is onlangs erkend als nationaal erfgoed van Marokko. Het ministerie van Cultuur heeft deze classificatie goedgekeurd en het dossier reeds doorgestuurd aan de Wilaya van Casablanca waar het moet worden gevalideerd. Zodra de procedure is voltooid zal de beslissing worden bekendgemaakt in de Staatscourant.

De moskee Ould el Hamra, de synagoge Ettedgui en de kerk Buenaventura, allen gevestigd in de medina van Casablanca, zijn symbolen van co-existentie tussen godsdiensten en het testament van een rijke culturele mix.

De medina van Casablanca, op bijna 50 hectare, is omringd door wallen met acht wachttorens en zeven prachtige deuren die zich openen op een Arabisch-Andalusisch schat aan art deco en neo-Moorse architectuur, verlaten sinds een aantal decennia.

Het sanitair en het elektrische systeem van de Medina wordt actueel herzien en de revalidatie van de oude stad is in juni dit jaar gestart.

Koning Mohammed VI, die in augustus 2010 de site bezocht, had de rehabilitatie van 200 woningen die met instorten bedreigden gelanceerd, en de herhuisvesting van 150 gezinnen bevolen die hun toevlucht hadden gezocht in de kerk Buenaventura dat zal worden omgezet in een cultuurhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team